Wat is Idogo®?

 

 

Het IDOGO® oefensysteem is eenvoudig, Het is gebaseerd op een zachte opbouwende Qi Gong.  De bewegingen zijn rustig en vloeiend, zonder gebruik van spierkracht zodat de energie vrijer in het lichaam kan circuleren. De IDOGO® is tevens de naam van de stok waarmee het beoefend wordt. Het is een beukenhouten stok van 41 cm. De methode is, na veel onderzoek, 30 jaar geleden ontwikkeld door Ping Liong Tjoa. Hij beoefent al 50 jaar Tai Chi en Qi Gong en heeft een school in Stuttgart (Duitsland).

 

IDOGO® brengt wel alle voordelen van de Qi Gong met zich mee maar door het gebruik van de stok is jarenlang oefening niet nodig. Het doel hiervan is het bewerkstellingen van een rechte en ontspannen lichaamshouding, een diepe en rustige ademhaling evenals een rustige en geconcentreerde geesteshouding. De oefeningen hebben een gunstig effect op de flexibiliteit en ontspanning van het lichaam, het ademhalingsvermogen en de hartslag. De energieën circuleren beter, maken alle lichaamsdelen systematisch los en corrigeren op een natuurlijke wijze de lichaamshouding. Het lichaam vindt zelf zijn eigen en juiste uitlijning en de energie begint te stromen langs de meridianen. 


Door Qi Gong-oefeningen met de stok te doen, verleg je op een ongedwongen wijze de bewegingsgrenzen en verbeter je ook je evenwicht en  motoriek. Het zijn geen ingewikkelde oefeningen en het is daardoor mogelijk de Idogo® in korte tijd te leren. De beoefenaar zal merken dat de positieve uitwerkingen verbazend snel voelbaar zijn. IDOGO® is ook zeer geschikt voor personen met bewegingsbeperkingen.

 

De methode is steeds in beweging dankzij de voortdurende expertise en passie van Ping Liong Tjoa en zijn zoon Daniel Tjoa.

IDOGO® "I DO GO" in het Engels: Ik doe het, ik ga, het lukt me!

 

Actueel

Cours en Français, n'hésitez pas à me contacter
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now